AfricaMarketing

Marketing in Afrika

Het leuke van reizen is dat je nieuwe mensen tegenkomt maar ook nieuwe manieren om mensen te bereiken en te betrekken bij oplossingen.
De eerste die ik tegen kwam in Zuid Afrika was deze cancruhser. Er wordt veel gedronken en hier zit er meer in blikjes dan in Nederland, dat betekent ook meer afval. Op deze manier kunnen mensen daar zelf iets aan doen.Ze hebben het leuk gemaakt voor kinderen om hun blikje er in de doen en met een mooi geluid van het in elkaar pletten van het blikje compleet gemaakt. Hoewel een toevoeging a la Efteling van: THANK YOU met een lage holle bolle gijs stem zou het misschien nog leuker kunnen maken.

Niet veel later tref ik voor de tweede maal deze machine aan bij een wachtrij voor de kabelbaan. Je ziet veel mensen kijken en hun foto laten maken, iedereen vindt het leuk.

De grap is dat het wachten leuker wordt (nu dan een tip voor de Efteling), en de bezoeker kan later zijn foto printen en bekijken op de site www.beenthere.tv.

Het mooie is van deze machines dat je ze op elk event kan gebruiken. Mensen vinden het leuk om foto’s te maken, ze te bekijken en ze vanuit beenthere.tv ook direct te delen op facebook en andere social media. Je hebt dan niet alleen een mooi bestand van de bezoekers van je event, maar doordat ze gaan delen met hun vrienden ook een positieve exposure in social media. Het event krijgt zo de aandacht op een positieve manier verspreid.


Nu heb ik wel begrepen dat Zuid Afrika het land is waar ze graag alles uit een machine halen of willen stoppen. Zo kwam ik op het vliegveld van Johannesburg de Pizza Machine tegen, je kan daar binnen 2 minuten genieten van een heerlijk stuk pizza. Twee smaken zijn te verkrijgen en tegen een prima prijs… Ik denk niet dat Nederland of Europa daar klaar voor is of ooit zal zijn maar een ding is wel: mensen lopen rond en willen nu iets te eten op een locatie waar niet direct een restaurant zit of hebben daar geen tijd voor… misschien toch een oplossing

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *